Wandelen bij Delft: de binnenstad, Bieshout, Bieslandse bos & Dobbeplas

Op een mooie zondag met een fijn zonnetje hadden we zin om er weer eens op uit te trekken. Dicht bij huis vonden we een mooie route van 14 kilometer zodat we weer een beetje konden trainen voor Ierland. We wilden graag lekker de natuur in, en aangezien we in Den Haag wonen is Delft een logische keuze! Met tram 1 gingen we richting Delft, waar we eerst een stukje door de mooie oude binnenstad hebben gewandeld waarna we in het natuurgebied aankwamen. Hieronder meer over het wandelen bij Delft.

Lekker wandelen bij Delft

Via google maps is de route die we hebben genomen hier terug te vinden. Zelf vonden we de route een mooie combi tussen de oude binnenstad van delft en de natuur (waarbij dat laatste overheerst).

Route wandelen bij Delft - Happy Hikers

De route ging van start bij het Centraal station, handig dus voor iedereen die met het OV wil komen. Vanuit hier liepen we naar de Oude Kerk van Delft. Een leuk stukje langs de pittoreske grachten van Delft. Hier kwamen we ook het gemeenlandshuis tegen waarin het Hoogheemraadschap van Delfland is gevestigd.

Het gemeenlandshuis van Delft - Happy Hikers
De mooie binnenstad van Delft - Happy Hikers

We vervolgen onze weg richting de Bieshout, maar niet voordat we op de Choorstraat eerst iets voor de lunch hadden gehaald bij een bakkertje. Even later op het Oostplantsoen kwamen we de roeivereniging van Delft tegen, leuk! Ik heb namelijk in mijn studententijd ook geroeid, en verlang er altijd weer even naar terug als ik mensen in een roeiboot zie.

Het Biesland

Bij de ingang van het Biesland zit restaurant/cafe Knus, een leuke plek om even te stoppen. Zelf hadden we al iets lekkers meegenomen, maar dit onthouden we zeker voor de volgende keer. Langs de grote plas liepen we richting het Bieslandse bos. Een fijne plek om te lopen, lekker tussen de bomen. We liepen niet langs het strand omdat hier erg veel honden vrolijk aan het spelen waren.

Kaart van het Bieslandse Bos - Happy Hikers

Het Bieslandse Bos

In het Bieslandse Bos sloegen we al snel af de bomen in. Hier was het eerst even zoeken omdat we onze orientatie kwijt waren. Gelukkig dacht Eelco nog wel te weten waar we heen moesten en bleek dat ook juist te zijn! Zo kwamen we al snel door de bomen over nogal modderige paden aan bij de Dobbeplas. Hier liep het heerlijk rustig. Op een gegeven moment kwamen we wel in de buurt van de weg, dit vonden we zelf wat minder. Ook omdat we deels op het fietspad liepen was het soms wel een beetje opletten. We namen snel maar weer een wandelpad en gingen om de Dobbeplas heen.

Meer in de regio wandelen?

Het was er heerlijk uitwaaien, de wind klonk ook zo fijn door het riet heen. Na de Dobbeplas gingen we via het Virulypad weer het stukje bos in. We wilden eerst het Virulypad blijven volgen, maar dat liep niet zo lekker omdat er veel fietsers waren, tussen de bomen lopen is dan veel fijner. Aan het einde van het pad wanneer we het Bieslandse Bos verlieten was nog een weiland met lieve shetlandpony’s! Daar smelt het hart van Saska altijd wel een beetje van…  Ze waren dol op het gras wat we voor ze hadden geplukt.

De Dobbeplas bij Delft - Happy Hikers

Terug naar Delft

De weg terug naar Delft vonden we verder niet heel spectaculair. Je loopt veel langs de weg waar auto’s rijden en door woonwijken tot je weer bij de binnenstad uitkomt. Hier is het wel altijd gezellig en het is zeker een goed idee om even een terrasje te pakken aan de Markt bij de Nieuwe Kerk.

We vonden het fijn om te wandelen bij Delft, we hebben weer lekker wat kilometers kunnen maken in aanloop naar Ierland en andere grote wandelingen die op het programma staan dit jaar. Lekker even uitwaaien en de natuur in, en dat allemaal dicht bij huis!