Wandel challenge – waarom we in september100 KM gaan lopen!

Wat is het leven zonder een beetje uitdaging? Saska en ik hebben daarom nog heel veel plannen. We willen nog zoveel: het Trekvogelpad, het Friese Woudenpad, maar ook gezond eten, financieel onafhankelijk worden en nog zoveel meer. Plannen maken is leuk, maar hoe kom je uit je hoofd en tot resultaat? Soms is het goed om weer je doel scherp te stellen en te weten waarom je iets graag wil doen. Ook zijn uitdagingen een goede manier om je toekomstige doelen te halen. Daarom hebben we een doel gesteld voor de maand september. Een heuse wandel challenge: we gaan minimaal 100 kilometer lopen.

Wandel challenge 100 kilometer – De spelregels

Ons doel is helder: in de maand september gaan we honderd kilometer lopen. Maar hoe? We willen natuurlijk niet alleen op 30 september een blogpost schrijven met een foto van onze stappenteller en zeggen zie je wel gelukt….. Nee, dat is te makkelijk. Daarom hebben we een aantal spelregels bedacht op basis waarvan kilometers wel en niet mogen meetellen. Belangrijkste regel is dat kilometers alleen meetellen als ze gelopen zijn bij een wandeling die het doel had de wandeling te zijn. Dus niet een wandeling om op die manier ook even de boodschappen te doen. Al is dit natuurlijk doordeweeks wel een ideale manier om aan je dagelijkse beweging te komen. Concreet betekend dit dat we ieder weekend een lange wandeling gaan maken en doordeweeks minimaal een keer een korte avondwandeling gaan maken.

Wandel challenge – Reden nummer één: mentale opkikker

Afgelopen jaar hebben we al best veel kilometers gemaakt, maar zijn we vooral echt gaan inzien wat wandelen allemaal voor ons doet. Het maken van een lange wandeling in het weekend geeft ons een leuke uitstapje samen. Even gewoon samen, dat is na een drukke werkweek soms best een verademing. Persoonlijk merk ik dat het wandelen mij enorm veel brengt. Het een zijn met de natuur, het niet hoeven nadenken over 100 dingen die spelen, maar gewoon de ene voet voor de andere zetten. We hebben het op deze blog niet voor niets al een keer over mindfulness gehad. Wandelen is een perfect moment om eens goed naar je lichaam te luisteren. Het klinkt misschien een beetje zweverig maar voor mij is dit pure ontspanning.

Wandel challenge – Reden nummer twee: lopen is gezond

Lopen is natuurlijk niet alleen mentaal super goed voor je. Het is ook een manier om fit te worden zonder jezelf 2 of 3 per week naar de sportschool te sturen. Als je iedere dag een kleine wandeling, en in het weekend een grote wandeling, maakt, verbrandt je ongezien veel calorieën en wordt je fit zonder je lichaam onnodig te belasten. Nog niet overtuigd? Lees dan meer over de voordelen voor je gezondheid van wandelen.

Wandel challenge – Wat ga je ervan terugzien?

Zoals je misschien wel weet plaatsen we elke zondag een nieuw artikel op HappyHikers. Ook in de maand september blijven we daar uiteraard mee doorgaan. We hebben al een aantal wandelingen op de planning voor september. Over de wandelingen zullen we natuurlijk weer een artikel over schrijven. Zo zullen we een stadswandeling door Rotterdam maken, de NS wandeling Schiedam jeneverstad en een nieuwe etappe van het Trekvogelpad. Dus ook in september gaan we er weer veel op uit om mooie stukken van Nederland te ontdekken. Op 30 september zullen we natuurlijk het resultaat met jullie delen en kijken of het gelukt is ons doel te halen. Als jullie met ons mee willen doen kan dat natuurlijk, deel met ons de wandelingen die jullie gemaakt hebben in september om tot 100 kilometer te komen. Alvast veel wandelplezier!