Geocachen: Spoorzoeken voor volwassenen!

Vond je vroeger die kinderfeestjes op de basisschool ook zo leuk als er dan een speurtocht was uitgezet? Nou wij waren wel fan! Maar nu bestaat er ook een volwassen variant van zulke speurtochten, namelijk Geocachen! Dit fenomeen bestaat al een stuk langer, maar we hebben het recentelijk weer herontdekt. Tijd dus om wandelen en geocachen een keer te combineren!

Geocachen: wat is het?

Zoals hierboven al kort verteld is geocachen een soort speurtocht, je zoekt een verborgen schat! Aan de hand van coördinaten en opdrachten die gegeven worden kom je dichter bij de schat. Deze schat kan van alles zijn, heeft verschillende maten en vormen en zijn vaak op hele slimme manieren verstopt! In de “schatkist” zit vaak een logboek verstopt waar je je geocaching naam kunt opschrijven en de datum waarop je hem hebt gevonden. Ook is het verstandig om iets kleins mee te nemen wat je in de schatkist achter kunt laten voor de volgende geocacher, maar dat is natuurlijk niet verplicht.

Ook lezen:  Zo vind je de beste wandelschoenen

Geocachen: Hoe doe je mee?

Zelf zijn we gaan geocachen via de app van geocaching. Je kunt je hiervoor gemakkelijk inschrijven met je emailadres. Er bestaan veel verschillende soorten geocaches. Je hebt onder andere:

  • Traditionele caches: je krijgt coördinaten waarop je de cache kunt vinden
  • Multi caches: je moet meerdere locaties vinden om bij de uiteindelijke cache te komen
  • Mystery caches: vaak moet je eerst vragen oplossen om de coördinaten te krijgen
  • Earth caches: hier leer je iets over de geschiedenis van de plek
  • Event caches: dit zijn evenementen die worden georganiseerd voor geocachers

Wanneer je de app hebt gedownload spreekt het voor zich. Je zoekt een leuke geocache uit die bij je in de buurt ligt en klikt op start. Je ziet nu op de kaart waar de geocache ongeveer ligt en nu is het zoeken maar! Vaak worden in de tekst ook aanwijzingen gegeven en iets verteld over de achtergrond van de plek. Ook kan het zijn dat je bijvoorbeeld een magneet of UV licht of andere tools nodig hebt om de geocache te vinden en te openen. Dit staat altijd vermeld in de tekst bij de cache.

Zoektocht naar de geocache is begonnen - HappyHikers

Onze geocaching avonturen

We begonnen onze avonturen op een mooie zonnige avond waarop we wel zin hadden om nog een stukje te lopen. Eerst waren we opzoek naar een geocache in de Bosjes van Poot (stuk bosgebied in Den Haag) maar er waren zoveel mensen dat we ons een beetje bekeken voelden. Wat doen die mensen daar immers nou toch raar de hele tijd?! We liepen door richting Scheveningen waar we onze eerste geocache hebben gevonden!

De daaropvolgende bewolkte zondagmiddag besloten we bij ons in de buurt (Kijkduin) op zoek te gaan naar geocaches! Het weer was er perfect voor, en er zou er ergens 1 in deze boom moeten zitten maar waar…?!?!?! Lastig lastig! Sommige geocaches liggen erg voor de hand maar anderen vereisen toch wel wat meer speurwerk.. We hebben ook 1 niet kunnen vinden die door de mensen voor ons op dezelfde dag wel was gevonden dus blijkbaar moeten we nog een beetje werken aan onze schatzoek-vaardigheden.

We liepen verder de duinen in richting Hoek van Holland. Hier lagen er namelijk erg veel langs het kustpad. Nadat we de eerste twee hadden gevonden en erachter kwamen dat ze allemaal op elkaar leken besloten we om nog 1 andere geocache te zoeken (niet van het kustpad) en het vervolgens wel weer mooi vonden voor de zondag.

Het was een mooi avontuur waardoor we ook op plekken kwamen waar we nog niet eerder waren geweest, leuk! Zo ga je toch op ontdekking in je eigen stad / omgeving. We gaan snel onze volgende geocaching wandeling weer plannen! 🙂