Cadeautip: geef een wandeling cadeau!

De decembermaand staat weer volop voor delen en geven. Nu is het soms best lastig een goed cadeau te bedenken. Materiële zaken worden vaak al zelf gekocht, waardoor er vaak niet veel nuttige cadeau’s overblijven. Iemand weer opzadelen met de zoveelste douchegel of prullaria voor in huis is vaak niet het leukste cadeau om te geven. De laatste tijd geven wij vaak “doe cadeau’s”. Denk hierbij aan samen een museum bezoeken of elkaar mee uit eten nemen. In het teken van onze blog leek het ons mooi om vaker een wandeling cadeau te geven.

Waarom een wandeling cadeau geven?

Nu zul je misschien denken, een wandeling cadeau geven. Wat een raar cadeau. Maar wat is er nou mooier om te geven dan tijd samen door te brengen? Zeker in onze hectische levens vandaag de dag is tijd samen veel waard geworden. Bovendien hebben we zelf ontdekt dat tijdens wandelingen juist mooie gesprekken ontstaan. Dan is er echt even aandacht en focus voor elkaar. Gezamenlijk door de natuur lopen, genieten van de omgeving en de stilte, met misschien een warme chocolademelk met slagroom na. Dat klinkt ons als een perfecte dag!

Nog een voordeel kan zijn dat het een gratis cadeau is, maar wel eentje die veel waardevoller is dan andere cadeau’s. De ander zal een mooie wandeling samen zeker onthouden, terwijl een simpel nietszeggend cadeau vaak na een paar maand alweer vergeten is. Verder is het cadeau geschikt voor alle leeftijdscategorieën. Je kunt met je oma een paar kilometer wandelen of met je neef een intensievere tocht van 15 kilometer gaan maken. Zo kun je de wandeling aanpassen aan het persoonlijke karakter (en fitness level) van de ontvanger.

Een mooie plek om te gaan wandelen kan een nationaal park in de buurt zijn. Kijk hiervoor ook eens op de site van staatsbosbeheer naar mooie natuurgebieden in de buurt. Ook is het leuk om weer een wandeling die je vroeger al een keer hebt gemaakt opnieuw te maken en fijne herinneringen op te halen. Vergeet niet een lekkere snack mee te nemen voor onderweg, dit wordt altijd gewaardeerd!